Lekker eten & drinken, Mijn favorieten

Lekker eten op tafel

Ik kan erg genieten van lekker eten. In een restaurant, maar ook zeker thuis. De afgelopen jaren heb ik een aantal websites ontdekt met heerlijke recepten. Deze recepten deel ik graag met vrienden en vriendinnen, maar kan nu ook delen met mijn lezers. Daarom een blog met vijf van mijn favoriete  maaltijden. Soms met een link, als dat kan, en soms met een korte beschrijving over hoe ik het maak. Ik hoop dat ik je op ideeën breng.

 1. Zalm met prei en aardappelpuree
  Zo simpel, maar zo lekker. Helaas eet ik dit niet heel vaak, want zalm is niet heel goedkoop. Daarom is het extra genieten als ik het wel eet. Echt iets bijzonders doe ik niet met dit recept. Ik bak de zalm in een pan, kook de prei en de aardappelpuree maak ik gewoon uit een zakje. Deze maaltijd is extra lekker in de zon met een glaasje rosé of witte wijn. Kom maar op met die zomer!
 2. Risotto met kip en puntpaprika
  Dit recept is van 24kitchen, maar dan een beetje aangepast. Het recept is ook met boontjes, maar dat werd hier niet zo op prijs gesteld. Verder strooi ik geen zout en peper over de kip, omdat het zo al smaak genoeg krijgt. De witte wijn en Parmezaanse kaas laat ik ook lekker in de winkel staan. En als laatste doe ik twee puntpaprika’s in het eten in plaats van één. Deze tweede puntpaprika vervangt de boontjes een beetje. Een beetje van mezelf en een beetje van 24kitchen dus.
 3. Pasta kip-pesto saus
  Een recept van één van mijn favoriete websites als het gaat om lekker en simpel eten. Lekkerensimpel.com, de naam zegt het al. Ik houd me bij dit recept trouw aan alle ingrediënten die er staan en doe er ook altijd champignons in. Minimaal één keer per maand staat dit wel op het menu en ik ben het nog steeds niet zat. Ook makkelijk aan te passen qua hoeveelheden als er iemand komt eten. Echt een aanrader!
 4. Rodekoolstamppot
  Stamppotten, ik ben er dol op! Tijdens een zoektocht naar een andere stamppot dan hutspot of boerenkool kwam ik de rodekoolstamppot tegen van de Albert Heijn. De kalkoenfilet heb ik er nog nooit bij gegeten, want het is ook lekker met een karbonade of gehaktbal. De stamppot maak ik altijd precies zoals het recept voorschrijft.
 5. Aardappelovenschotel met prei en spekjes
  Nog een recept van lekkerensimpel.com dat regelmatig op tafel staat. Omdat ik niet zo’n fan ben van kaas wil ik die nog weleens weglaten. Zelf vind ik dat geen gemis en blijf ik de ovenschotel dan nog steeds erg lekker vinden. Ter vergelijking: bij lasagne zou ik de kaas nooit weglaten, want dan is de ovenschotel toch echt minder lekker.

Heb jij een recept dat je graag wilt delen? Laat dan een reactie achter met link of recept. Ik ben benieuwd.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *