Leuk voor thuis, Mijn favorieten

Dol op mijn dekentent

Van een lege agenda op vrijdagavond kan ik echt heel erg genieten. Met een kop thee, een goed boek of een goede serie en mijn dekentje duik ik rond een uur of zeven de bank op en daar zit ik dan wel prima de komende uren. Ooit zei een vriendin dat ze in haar dekentent op de bank zat en sindsdien zit ik ook regelmatig in mijn dekentent. Heerlijk warm en knus. Ik ben echt dol op mijn dekentent. 

Heel eerlijk zit eigenlijk bijna het hele jaar wel onder mijn dekentent. In de winter is de dekentent echt mijn grootste vriend. Dan pak ik hem ’s ochtends al voordat ik naar mijn werk moet. Op een stoel met mijn voeten in de deken op de verwarming eet ik dan rustig mijn ontbijt op. Na het avondeten is mijn deken al snel weer mijn beste vriend en laat ik het liefst de thee bezorgen, zodat ik lekker kan blijven zitten.

In het voor- en najaar heb je van die dagen dat het buiten beter is dan binnen. Als de zon echter niet meer hard genoeg schijnt of als ik echt binnen moet zitten, is mijn deken alweer een welkome gast. Gewoon lekker zacht en warm.

Deze zomer ga ik mijn dekentent denk ik ook maar eens mee naar buiten nemen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan, maar nu ik er zo over nadenk, lijkt het me een goed plan. Als de zon onder is en het begint af te koelen, dan kan mijn deken net dat beetje extra warmte geven om toch wat langer buiten te kunnen zitten. Ik had al zin in de zomer, maar nu nog meer. Dit lijkt me gewoon een prima idee.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *