Soort van sportief

Hoelahoepen

Zo’n anderhalf jaar geleden ontdekte ik Hoop It Yourself op Instagram. Ik was meteen fan van de hoelahoeps die ik zag op hun pagina en wilde er graag zelf één hebben. Omdat ik ze iets te duur vond om zelf te kopen, had ik er één op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag gezet. Een half jaar geleden had ik het geluk dat ik deze ook echt cadeau kreeg. Vol enthousiasme begon ik te hoelahoepen en dat viel me, gelukkig, nog best mee. 

In het begin vond ik al heel fijn als het me lukte om 10 minuten of langer te blijven hoelahoepen. Na een tijdje probeerde ik ook te draaien rond mijn minder goede kant en ook dat lukte. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging. Een zoektocht op Youtube leverde het idee op tijdens het hoelahoepen lunges en squats te maken. Een leuke uitdaging kan ik je vertellen en echt supertof als het lukt.

Sinds dat ik begonnen ben gaat het hoelahoepen met ups en downs. Er zijn periodes dat ik trouw minimaal drie keer mijn hoelahoep uit de kast pak en lekker bezig ben. Er zijn echter ook weken dat het ding niets te doen heeft. Dit komt ook omdat het best een groot ding is in de kast en daarom al snel in de weg staat. Ondanks dat de hoelahoeps van opvouwbaar zijn, blijven ze wat lastig om op te ruimen.

In mijn trouwe periodes ben ik wel echt blij met mijn hoelahoep. Ik kan lekker thuis sportief bezig zijn en kan het zo gek maken als ik het zelf wil. Op Youtube zijn diverse work-outs te vinden om mee aan de slag te gaan en dat probeer ik dan ook echt te doen. Zo kan ik ondertussen al aardig wat trucjes tijdens het hoelahoepen en blijf ik nieuwe dingen ontdekken. Als ik dan na een ‘training’ merk dat ik het warm heb en toch een beetje buiten adem ben, kan ik wel trots zijn op mezelf.

Vanavond maar weer eens aan de slag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *