Even lekker weg, Mijn favorieten

Uitwaaien op het strand

Mijn site heet niet voor niets ‘Gewoon Fijn Thuis’, want ik vind het heerlijk om thuis te genieten. Lekker met een boek in de tuin of met een kop thee genieten van een leuke serie op tv. Maar ook buitenshuis zijn er genoeg dingen waar ik blij van word. Één van die dingen is uitwaaien op het strand. Het liefst wel als de zon schijnt en met leuk gezelschap. Maar waarom ben ik dan zo dol op het strand?

Als ik op een vrije dag op het strand loop, heb ik het gevoel even echt weg te zijn van thuis. Het voelt een beetje als vakantie op zo’n moment. Het strand is nog geen uur rijden, maar toch lijkt het altijd veel verder weg. 

Een dag op het strand is extra fijn als het warm genoeg is om op blote voeten door de branding te lopen. Af en toe het koude zeewater over je voeten en lekker het zand tussen je tenen. Met natuurlijk  je lange broek opgerold zodat die niet nat wordt, behalve als het water net wat verder komt dan verwacht. De wind ondertussen je haar alle kanten op waait en zorgt dat je ’s avonds bij thuiskomt echt strandhaar hebt. Haar voelt gewoon echt anders na zo’n dag.

In mijn bikini op het strand, dat hoeft van mij dan weer niet als ik Nederland een dagje naar het strand ga. Dat doe ik dan weer liever echt op vakantie. In Nederland moet het warm genoeg zijn om met mijn voeten in het water te lopen en een korte broek en hemdje moeten sowieso nog nodig zijn. Voor ’s avonds een vestje mee, omdat het anders te koud is.

Het liefst blijf ik dan tot zonsondergang op het strand. ’s Middags eerst lekker lunchen, daarna wandelen, wat drinken, nog wat wandelen en gewoon lekker even zitten op het strand en dan genieten van het avondeten. Daarna de zon in de zee zien zakken en dan weer rustig richting huis om het zand weer van mijn voeten te spoelen.

Afgelopen zondag was een ideale dag geweest voor een stranddag, maar toen heb ik gewoon van de zon in de tuin genoten. Hopelijk volgen er snel weer van dat soort dagen als ik vrij ben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *