Even lekker weg

Plannen met Pasen

Zondag en maandag is het Pasen. Tweede Paasdag zit half Nederland bij de meubelboulevard en ook ik zal richting woonzaken gaan die dag. Stiekem hoop ik dat het niet al te druk zal zijn, maar ik reken maar op het ergste. Als we straks serieus moeten gaan kijken voor nieuwe meubels is het wel fijn als we al een beetje weten wat we leuk vinden. Gelukkig is er ook nog een Eerste Paasdag en dan hoop ik toch ook wel wat leuks te gaan doen. Maar wat? Ik ben maar eens op zoek gegaan naar ideeën. Wat het uiteindelijk wordt, is ook redelijk afhankelijk van het weer.

 1. Paasvuur
  Een echt Paasvuur zien lijkt me toch echt wel een keer leuk om mee te maken. Waarschijnlijk is het onwijs druk, maar het lijkt me wel bijzonder om bij te zijn. 
 2. Paasmarkt Den Haag
  Op het Lange Voorhout in Den Haag is het van zaterdag tot en met maandag paasmarkt. De laan zelf schijnt al de moeite waard te zijn om te bekijken. De diversiteit aan kraampjes schijnt groot te zijn, dus dit lijkt mij wel een leuk dagje uit.
 3. Dierentuin
  Een dierentuin vind ik al snel leuk om te bezoeken. In de voorjaarsvakantie ben ik eindelijk een keer naar Artis geweest en vorig jaar bezochten we Ouwehands Dierenpark. Gelukkig zijn er nog meer dierentuinen in Nederland, maar de kans is met Pasen wel vrij groot dat je over de hoofden kunt lopen.
 4. Kasteel bezoeken
  Ineens belandde ik op de website van kasteel De Haar. Wat een prachtig kasteel! Het lijkt me heerlijk om hier rond te dwalen en te genieten van alle mooie vertrekken. Ook met slechter weer is dit waarschijnlijk wel leuk om heen te gaan.
 5. Rondlopen in een vestingstad
  Nederland kent veel mooie plaatsjes en die heb ik nog lang niet allemaal gezien. Vestingsteden zijn altijd wel leuk om te bezoeken, omdat er genoeg moois te zien is als je er gewoon doorheen wandelt. Ik kwam een lijstje tegen met ‘De 10 mooiste vestingsteden van Nederland‘. In één keer 10 extra ideeën om te gaan doen.

Tijdens mijn zoektocht naar een leuke activiteit, viel het me wel op dat de meeste resultaten meteen verwijzen naar een uitje met kinderen. Blijkbaar is Pasen echt een weekend om met je kinderen op pad te gaan.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *