Leuk voor thuis

Een makkelijke plant in huis

Ik heb helaas echt geen groene vingers, maar wil wel graag planten en bloemen in huis. Momenteel blijft dat bij af en toe een bos tulpen of wat gerbera’s en een basilicumplant. Die laatste houdt het, wonderbaarlijk genoeg, ondertussen al ruim een maand vol en doet het nog steeds goed. Verder heb ik in het voorjaar vaak wel bolletjes in een pot of schaal buiten en dat gaat altijd wel vrij goed.

Nog niet zo lang geleden kwam ik echter een plant tegen die ik wellicht zelfs in leven zou kunnen houden. Dit gaf me het idee om eens verder te kijken naar planten die zelfs in mijn huis in leven zouden kunnen blijven en ik kwam toch wel wat leuke planten tegen. 

Sarracenia in weckpot
Deze plant schijn je slechts wat liefde te moeten geven en verder houdt hij zichzelf in leven.
Bron: VTWonen

Graslelie
Deze plant is makkelijk te onderhouden en zuivert daarnaast ook nog de lucht in huis.
Bron: Bakker.com, waar tuinierplezier begint

Cactus
Een cactus heeft een lichte en zonnige plek nodig en moet je spaarzaam water geven. Ik denk dat dat nog wel moet lukken.
Bron: Ikea

Easy-care sixpack
Welke planten dit precies zijn, weet ik niet. Dat ze echter gemakkelijk te verzorgen zijn is een ding dat zeker is. Ik vind ze er wel leuk uitzien in deze potten.
Bron: Plantje.nl

Drakenbloedboom
Een wat grotere plant in huis lijkt me ook wel wat. Deze plant vind ik wel leuk vanwege de bladeren. Toch een beetje kleur in huis, want de meeste makkelijke planten zijn gewoon groen.
Bron: Intratuin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *