Mijn lieve katten

Even voorstellen: Pluk van de Petteflet

Misschien vraag je je af waarom in de ondertitel van mijn blog ook katten staat, terwijl er nog geen kat online is verschenen. Ik zal je daarom nu voorstellen aan één van mijn monsters. Zo’n zeven jaar geleden vond ik het tijd om op zoek te gaan een huisje voor mezelf. Dit werd een leuk appartement, maar al snel vond ik het toch wel erg stil. Mijn kat, Snoopy, was wel meeverhuisd, maar ze was al wat ouder en hield niet echt van knuffelen en gezelligheid. Daarom besloot ik eens rond te kijken bij diverse asiels en zo kwam ik Pluk en Pippi tegen. Pluk heette toen nog Toby en na een kennismaking en goedkeuring mocht ik hem en zijn zusje meenemen. 

Vanaf dat ze bij mij in huis wonen is Pluk een echte knuffelkont gebleken. Zodra ik op de bank ging zitten, kwam hij naast me liggen en dat doet hij eigenlijk nog steeds. Sinds ongeveer een jaar ligt hij ook regelmatig op schoot, maar dat vind ik helemaal niet erg. Pluk vindt vaak dat hij wat extra aandacht verdient en kan dan even zijn nagel in een been zetten of voor mijn laptop gaan liggen. Hij heeft meestal wel gelijk dat ik moet stoppen met werken of bloggen.

Waarom is Pluk nou echt een monster? Pluk wilde op een avond zo graag aandacht dat hij besloot op de bank te springen. Zijn sprong was echter iets te enthousiast en hij sprong bovenop mijn laptop. Je kunt je voorstellen dat ik daar erg van schrok. Hij schrok daar echter weer van en toen ontdekte ik dat ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’  geen onzin is. Het gevolg was een bezoekje aan de huisartsenpost en een oorlel die aan elkaar geplakt werd.

Hij mocht wel gewoon bij mij blijven wonen en heeft daarna gelukkig nooit meer zoiets gedaan. Ook nu ligt hij gewoon lekker rustig naast me te slapen op de bank. Helemaal prima!

Ik vind het echt heerlijk thuiskomen als er een kat vrolijk de trap af komt stormen om te begroeten en zou hem dan ook echt niet willen missen.

Volgende week zal ik jullie voorstellen aan Pippi Langkous, mijn andere monster.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *