Leuk om te geven, Mijn favorieten

Kaart per week

Thuiskomen en op de mat bij de voordeur een kaart vinden. Ik vind dat dus echt heel erg leuk. Eind 2015 bedacht ik me dat als ik het leuk vind om post te krijgen, andere mensen dat ook vast heel leuk vonden. Zo ontstond toen het voornemen om een kaart per week te gaan sturen in 2016. Niet omdat ik echt wekelijks een kaart wilde sturen, maar omdat ik minimaal 52 wilde versturen in dat jaar.

Op mijn telefoon heb ik vanaf 1 januari een lijstje bijgehouden met het aantal kaarten dat ik verstuurde. Niet precies naar wie en wat voor kaart, maar gewoon het aantal. Ik was in het begin van het jaar een beetje bang dat ik het nooit zou redden en stuurde met iedere verjaardag een kaart. Uiteindelijk had ik mijn doel in september al behaald. Met verjaardagen, geboorten, nieuwe banen, maar ook bij een overlijden heb ik kaarten gestuurd.

Dit jaar ga ik het anders doen. Van veel mensen kreeg ik een leuke reactie op de verstuurde kaartjes dus ik blijf zeker kaarten sturen. Ik wil het versturen van kaarten wel een beetje bijzonder houden. Zo heb ik mijn neef, we zien elkaar zelden, een kaart gestuurd na de geboorte van zijn zoon. Ook verstuurde ik een kaart naar iemand die haar eerste boekcontract afsloot. Of gewoon een kaartje naar iemand die het nodig had, vond ik. Vorig jaar verstuurde ik ook veel kaarten, gepland, via een website. Dit jaar hoop ik meer kaarten te versturen die ik zelf geschreven heb.

Op dit moment heb ik al zo’n 15 kaarten verstuurd. Een kaart per week ga ik, gemiddeld, ook dit jaar waarschijnlijk wel weer halen. Extra leuk is dat ik zelf afgelopen jaar ook wat vaker kaartjes ontving. De brievenbus lag bijvoorbeeld rond mijn verjaardag net wat voller dan de jaren daarvoor. En ja…echte post is gewoon leuker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *