Niet zo leuk

Strijken is (bijna) nooit nodig

Strijken. Ik doe het zelden. Ik vind het niet leuk en bij de meeste kleding hoeft het ook niet echt.  Strijken is bijna nooit nodig. Maar bijna nooit, dat betekent dus af en toe echt wel. Sommige kleding durf ik niet ongestreken aan te trekken. En stom genoeg heb ik pas geleden een shirtje gekocht waarbij het echt wel nodig is. Daarom ging ik eens in mijn kast kijken welke kleding nu echt gestreken moet worden. Ik ontdekte vier kledingstukken waarbij het noodzakelijk is. Strijk ik die niet, dan loop ik best een beetje voor schut. 

Ooit kocht ik een mooi donkerblauw shirt bij ONLY. Stond heel mooi boven mijn lichte broek en ik had pumps in bijna dezelfde kleur donkerblauw. Maar ongestreken aan? Dat was echt geen optie. Omdat het zo lekker zat en leuk stond, kocht ik zelfs een jaar later het shirt in een andere kleur erbij. Ach ja, als ik toch al één shirt moest strijken.

Vorig jaar besloot ik dat ik echt een spijkerjurkje moest hebben. Ik was ontzettend blij toen ik het, voor mij, perfecte jurkje ontdekte. Na de eerste wasbeurt was dat echter iets minder. Om te zorgen dat het jurkje netjes zit, moet er een strijkijzer uit de kast gehaald worden.

En drie weken verscheen kledingstuk nummer vier in mijn kast. Een mooi blouse-achtig shirtje dat ik qua kleur en pasvorm geweldig vind, maar het moet wel gestreken worden. Ik hoop wel dat het voorlopig hierbij blijft. Door mijn vrolijke strijkplank is strijken wel net iets minder dan het anders zou zijn, maar mijn hobby gaat het nooit worden.

Hoe zorg ik dat ik de rest van mijn kleding niet hoef te strijken?
De rest van mijn kleding kan na drogen op het droogrek zo mijn kast in. Als het uit de wasmachine komt, hang ik het vrij snel op. Daarbij let ik erop dat ik het netjes ophang en broeken bijvoorbeeld even goed uitschud. Is de was droog dan gaat het de kast in. Netjes opgevouwen, maar ongestreken. Die paar kleine kreukels die er dan toch inzitten die hadden er anders na een uur dragen ook wel ingezet. Strijken is dus (bijna) nooit nodig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *