Mijn lieve katten

Even voorstellen: Pippi Langkous

Vorige week vrijdag heb ik jullie voorgesteld aan Pluk van de Petteflet. In dat bericht schreef ik ook al wat dingen over Pippi Langkous, zijn zus. In ieder geval, dat denken we. Pluk en Pippi zijn namelijk met nog 6 kittens gevonden in een vuilniszak. Gelukkig zijn ze gevonden door iemand en daarna naar het asiel gebracht. Kittens groeien vaak op in gastgezin om ze te laten wennen aan mensen en eventueel aan iedere dieren. Zo gebeurde het ook met Pluk en Pippi en ik heb ze daar op een zaterdag in september op mogen halen.

In het begin waren ze nog erg veel samen. Ze sliepen samen in een mandje in de vensterbank en wasten elkaar zelfs. Na een paar maanden was dit echter ineens over. Gelukkig accepteren mijn monsters elkaar wel, maar echt gezellig nog samen ergens slapen doen ze niet meer. 

Pippi is een bijzonder beestje met een aantal bijzondere trekjes. Zo snuffelt ze bijvoorbeeld altijd aan de schoenen van mensen. Soms gaat ze zelfs kopjes geven. Ik zeg dan maar dat ze een echte vrouw is ;-). Verder heeft ze de gewoonte om af en toe een speelgoedmuis te vangen en dan te doen alsof ze een gigantische prooi te pakken heeft. Luid miauwend zoekt ze me dan op en ze kijkt dan heel trots. Het is natuurlijk ook heel knap om zo’n nepmuis te pakken te krijgen.

Een ander bijzonder trekje is de manier van Pippi haar snoepjes wil. Kan ik ze bij Pluk gewoon voor zijn neus neerleggen, bij Pippi moet ik ze altijd over de grond schuiven. Het liefst jaagt ze er dan even achteraan en eet het dan pas op. Omdat het er eigenlijk wel heel schattig uit ziet, doe ik dat met liefde.

Pippi is een onwijs lief beest, maar geen schootkat. Ze komt best af en toe een keer naast me liggen op de bank, maar het liefst ligt ze op een stoel. Ze vindt het dan heerlijk om op haar rug te liggen, zodat iemand haar lekker over buik kriebelt. Ik vind het een gezellig, lief beest en zou haar niet willen missen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *