Lekker eten & drinken

Pasta Carbonara

Bijna wekelijks staat er wel pasta op het menu. Een beetje afwisseling hierin is wel lekker en ondertussen heb ik zo’n vier recepten die altijd een succes zijn. Eén van die recepten is het recept voor pasta carbonara. Makkelijk te maken en het smaakt prima. Om dit te maken gebruik ik ondertussen mijn eigen recept. De recepten die ik op diverse websites vond, waren het allemaal net niet. Daarom hierbij mijn recept van pasta carbonara.

Ingrediënten:
  • rode ui
  • grote teen knoflook (of twee kleintjes)
  • bakje champignons
  • 250 gram spekreepjes
  • 125 ml crème fraîche
  • pasta voor 2 personen
  • peper

Aan de slag
  1. Maak de pasta zoals staat vermeld op de verpakking. Zelf vind ik penne of farfalle het lekkerst dus die gaan meestal de pan in.
  2. Snij de ui en de knoflook fijn en hou deze apart.
  3. Snij de champignons in plakjes.
  4. Zet een grote pan op het vuur en warm deze goed op.
  5. Doe wat olie in de pan.
  6. Doe de ui en de knoflook in de pak.
  7. Voeg de champignons na ongeveer 2 à 3 minuten toe.
  8. Bak de ui, knoflook en champignons een paar minuten.
  9. Voeg de spekreepjes toe.
  10. Strooi wat peper over de spekreepjes en de groenten.
  11. Giet ondertussen de pasta af als deze klaar is.
  12. Voeg de crème fraîche toe als de spekreepjes goed gebakken zijn.
  13. Roer dit alles door elkaar.
  14. Voeg de pasta toe en roer deze ook goed door.
  15. Laat de pan nog 1 à 2 minuten op het vuur staan, zodat het eten goed warm is.

Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *