Dol op lezen

Recensie: Dani Atkins – Versplinterd

Tijdens mijn rondje door de bibliotheek viel mijn oog ineens op dit boek. De kaft van Versplinterd trok wel aan en ik besloot het boek mee naar huis te nemen. Dat bleek een goede beslissing te zijn. Met moeite heb ik dit boek weggelegd als ik echt moest stoppen met lezen. Vanaf de eerste bladzijde wil je weten hoe het verhaal verder gaat en de manier waarop het geschreven is, zorgt er ook voor dat je blijft lezen. Dit boek had mij dus snel te pakken.

Wat vind ik van het boek?

Vanaf het begin had dit boek me te pakken. Rachel en haar vriendengroep van de middelbare school gaan uit eten en je ziet ze als pubers op die parkeerplaats staan en daarna in het restaurant zitten. Het ongeluk dat dan gebeurt is zo goed omschreven dat je het als een film voor je kunt zien. De manier waarop Jimmy Rachel redt en het verdriet dat ze daarna voelt als ze weet dat hij daardoor overleden is.

Na het eerste gedeelte van het boek was ik echt even de draad kwijt. Rachel raakt buiten westen op de begraafplaats en vervolgens lijkt ze een heel ander leven te lijden. Tijdens het lezen voelde ik me even net zo verward als Rachel zich gevoeld moet hebben. Juist door dat onrustige gevoel, het niet begrijpen van het verhaal, wil je verder lezen in Versplinterd. Hoe kan dit toch? Maar het nieuwe verhaal nam me ook al snel weer helemaal mee en  je hoopt zo dat Rachel de keuze maakt voor Jimmy nu het wel kan.

Pas aan het eind wordt er ineens heel veel duidelijk. Ineens snap je hoe alles kan. Ik vind dit zo goed gedaan door de schrijfster en ga dan ook hier helemaal niets verklappen. Uiteindelijk deed ik het boek dicht met een verdrietig, maar ook mooi gevoel. Echt een boek dat ervoor zorgt dat je daarna voorlopig, een paar uur, geen ander boek wilt en kunt lezen. Ik moest er even van bijkomen.

Aantal sterren

Boek aanschaffen?

Een website onderhouden is niet gratis en daarom neem ik deel aan het partnerprogramma van bol.com. Bestel jij het boek via onderstaande links dan verdien ik daarmee een klein bedrag.

Vanaf 4 juli weer verkrijgbaar als paperback voor €4,99. Echt een aanrader voor de zomervakantie!

E-book: €9,99

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *