Even lekker weg, Leuk voor thuis

Bloemen plukken in de pluktuin

Vorig jaar was ik te laat, maar dit jaar zou met dat niet gebeuren. Deze zomer moest en zou ik een pluktuin bezoeken. Nadat ik vorig jaar tot mijn grote vreugde ontdekte dat er pluktuinen bestonden, waren ze al gesloten voor ik er erg in had. In de lente hield ik de websites van mogelijke te bezoeken pluktuinen al goed in de gaten en zag dat de meeste in mei zouden openen. Mei, juni en juli waren allen al voorbij, voordat ik bedacht dat ik nog steeds geen zelfgeplukte bloemen in huis had gehaald. Daar moest dus in augustus echt verandering in gaan komen. 

Welke pluktuin?

Samen met een vriendinnetje en haar kinderen plande ik een uitje naar een pluktuin. Het was even zoeken welke voor ons het meest handig was om te gaan bezoeken. Uiteindelijk besloten we dat Bloemenboerderij De Langendam  in Waspik voor ons het meest handig gelegen was. Vol gezonde spanning gingen we die middag op pad. Bij de pluktuin aangekomen stonden er aardig wat auto’s geparkeerd en zagen we al veel vrolijk gekleurde bloemen en planten.

Hoe werkt een pluktuin?

Binnen aangekomen hadden we geen idee wat de bedoeling was. Gelukkig kregen we een goede, korte uitleg en konden we aan de slag. Met een emmer en een schaar gingen we op zoek naar de bloemen. Via een mooie route kwamen we terecht bij de pluktuin waar we al snel niet wisten waar we moesten beginnen. Overal waren bloemen. Een aantal mensen was ook bezig een boeket te maken en die zagen er in de emmer al prachtig uit. Heel even gaf ik de moed op. Ik zou dat echt niet kunnen! Maar ja…van proberen kun je leren dus vol goede moed gingen we aan de slag.

Mijn bos bloemen

Ik koos ervoor te kiezen om vooral een beetje dezelfde kleur aan te houden binnen de bloemen die ik plukte. Zo werd het een paars met roze boeket. Mijn vriendinnetje ging juist voor een bont boeket en ook dat werd prachtig. De kinderen die mee waren, hielpen ons goed met de bloemen in de emmer doen nadat wij ze hadden geknipt. De oudste van ruim vier mocht zelf ook wat bloemen knippen. De eerste bloem knipte zij bovenaan bij de knop af, oeps. Later vertelde de gastvrouw dat bijna alle kinderen dit doen. Toch grappig hoe dat dan blijkbaar werkt in die hoofdjes.

Toen onze emmers goed vol zaten liepen we terug naar de kassa. Ik vond mijn bos echt gigantisch en had op de site gelezen dat een volle emmer tien euro zou kosten. Tot mijn grote verbazing hoefde ik de helft maar af te rekenen. Na een lekker ijsje was het tijd om naar huis te gaan. Mijn prachtige bos bloemen heeft nog ongeveer een week in de vaas thuis gestaan. Binnenkort dus maar weer naar een pluktuin voor een nieuwe bos.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *