Zwanger

De geslachtsecho

Ik had deze blog natuurlijk heel spannend kunnen beginnen en langzaam toe kunnen bouwen naar de bekendmaking van het geslacht. Op social media heb ik echter het geslacht al bekend gemaakt dus de verrassing is niet echt groot meer: Het wordt een jongen. Dit ontdekten wij op 12 juli tijdens de geslachtsecho en we zijn er onwijs blij mee. Om dit op 12 juli te horen was wel heel bijzonder, want die dag waren we twee jaar samen en dit was een toffe manier om ons jubileum te vieren. 

Aan het begin van mijn zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik een jongen zou krijgen. Geen idee waarom, maar zo voelde het gewoon. Na een paar weken begon ik echter te twijfelen. Ik had last van diverse kwaaltjes en als ik daarover las dan zeiden veel sites dat die kwaaltjes hoorden bij een meisje. Als iemand me het vroeg zei ik dan ook dat ik dacht dat het een meisje was. De meningen in de familie en bij vrienden was verdeeld.

De geslachtsecho

Met wat gezonde spanning zat ik de avond van 12 juli in de wachtkamer. Baby in buik was tijdens een van de eerdere echo’s lekker lastig geweest dus ik hoopte dat we het geslacht wel echt zouden kunnen zien. Ik mocht lekker gaan liggen op de bank en al snel was er een prachtig kindje te zien op het scherm. Wat blijf ik dat bijzonder vinden. Tijdens de geslachtsecho was ik 16 weken zwanger en de vorige echo was met ruim 11 weken geweest. Wat groeit zo’n baby’tje snel in een paar weken.

Terwijl ik nog volop aan het genieten was van het kijken naar de echo hoorde ik naast me ‘daar hangt ie’. Ik had geen idee waar ik moest kijken, maar vriendlief kreeg gelijk van de verloskundige. Het was goed te zien dat wij een jongen zouden krijgen. Zo leuk!

Er werden wat foto’s gemaakt en uitgeprint en ook kregen we een USB mee met daarop bewegend beeld. Niet dat onze baby ontzettend veel bewoog. De vorige echo moest hij opgemeten worden en bewoog hij veel, nu mocht hij veel bewegen, maar lag hij lekker rustig. Wel is goed te zien op de beelden dat zijn hartje klopt en dat is toch ook wel genieten.

Bij thuiskomst hebben we geen spectaculaire ‘gender reveal’ gedaan, maar zijn met de echo’s langs de familieleden gegaan. Voor onszelf hadden we moorkoppen gehaald. De blauwe chocolade die je erbovenop ziet liggen, hebben we ook uitgedeeld aan de familieleden die we bezocht hadden. Gewoon een klein feestje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *